Grekisk bönsallad

Nu grillas det så fort vädret är ok :) Här kommer ett par tips på goda tillbehör till köttet.

Grekisk bönsallad


400 g stora vita bönor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk färsk oregano
1 röd lök
1 ask körsbärstomater
0,5 gurka
1 knippe favoritsallad (t.ex. ruccula)
kalamataoliver
salt & peppar
100 g fetaost i bit
0,5 l sallad

Gör så här:
1. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano.
2. Ansa och skiva löken. Skär gurkan i bitar. Halvera tomaterna.
3. Blanda bönor, lök, tomater, gurka, oliver, sallad och peppar i en vid skål.
4. Riv fetaosten grovt över salladen.

Rostad vitlökssås


vitlöksklyftor
olivolja
timjan, färsk eller torkad
flingsalt
turkisk yoghurt
svartpeppar

Gör så här:
1. Lägg skalade vitlöksklyftor, lite timjan och flingsalt på en bit ugnsfolie. Ringla över lite olivolja.
2. Tryck ihop kanterna på ugnsfolien så att du får ett litet paket och lägg det på grillen tillsammans med köttet.
3. Lagom till köttet är färdiggrillat är vitlöken färdig att ta av grillen.
4. Mosa vitlöken i en skål.
5. Tillsätt 1-2 dl turkisk yoghurt beroende på hur stark vitlökssmak du vill ha på såsen.
6. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

Kanske gillar du också...

 
Grillad halloumi med
honung och sesamfrön
Medelhavspaj Zucciniplättar

Vaniljgratinerade rabarber

Om du gillar rabarber måste du prova den här efterrätten! Väldigt enkelt och väldigt gott.

Vaniljgratinerade rabarber med vaniljglass


4 portioner
6-7 rabarberstjälkar
3 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
250 g kesella vanilj
vaniljglass
flagade mandelspån

Gör så här:
1. Skala rabarberstjälkarna lätt. Dela dem i 5 cm långa bitar. Är de mycket tjocka kan de även delas en gång på längden.
2. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen på 225° i 5 minuter .
3. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.
4. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar
5. Vispa äggulor och socker pösigt.
6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
7. Snitta och gröp ur vaniljstången. Blanda ner fröna i äggulorna.
8. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan.
9. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugnen på grillvärme i ca 5 minuter. Om smeten får mycket färg men ändå känns väldigt lös kan man lägga över lite ugnsfolie och låta formen stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
10. Rosta den flagade mandeln i en torr panna.
11. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.

Kanske gillar du också...





Rabarber- och
jordgubbspaj
Crème brûlée
Kubansk chokladmousse

Kladdkaka

De flesta har nog bakat och ätit kladdkaka någon gång, kanske för att den både är väldigt enkel att göra och för att den är så himla god. Min kladdkaka skiljer sig nog inte så mycket från alla andras. Däremot brukar jag ibland föröka variera den på olika sätt. Man kan t.ex:
  • Bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd
  • Trycka ner dumlekolor i smeten
  • Göra en chokladglasyr och bre på den gräddade kakan
  • Pudra kakan med florsocker med hjälp av t.ex. en tesil.
Har du något specialknep för att variera kladdkakan?



Kladdkaka


3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 dl smält smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop alla ingredienser men en slev eller slickepott
3. Smöra och bröa en form, häll upp smeten och grädda kakan i 15-20 min.

Kanske gillar du också...





Bakad choklad
med vaniljglass
Choklad- och
nörcroissanter
Vit chokladkaka
med citron

Sallad Caprese

Åh, vad härligt! Idag hade vi årets första grillning ute på gården. Kött, hemmagjord potatissallad, bearnaisesås och min nya besatthet: sallad caprese (skivad mozzarella, tomater, färska basilika, lite olivolja, salt och peppar. Så enkelt men så gott!

Jag tänkte att jag skulle börja med ett nytt inslag här på bloggen. Eftersom jag tycker det är minst lika kul att ta del av andras idéer som det är att dela med mig av mina egna tänkte jag börja med en läsarfråga i mina inlägg. Hoppas ni är med på tåget :) Här kommer den första frågan:

Vilket tillbehör vill du helst äta till grillat i sommar?

Kanske gillar du också...





Västerbottenlax Rostade grönsaker med
couscous, räkor och
harissa
Grekisk bönsallad

Marängswiss Deluxe

Fredagens efterrätt - marängswiss med vaniljglass, vispgrädde, maränger, bananer, choklad- och hallonsås, samt hasselnötskross. Mums!

Här kommer mitt recept på hemmagjord choklad- och hallonsås:

Hallonsås


200 g hallon
2 msk vatten
2 msk strösocker

Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt hallonen och låt koka i 2-3 minuter.
2. Pressa hallonblandningen genom en sil och fånga upp såsen i en skål. Det som blir kvar av hallonen i silen kan du spara och göra t.ex. smoothies av.

Chokladsås


1,5 dl grädde
4 msk kakao
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör

Gör så här:
1. Koka upp grädde, strösocker och kakao. Låt sjuda några minuter tills såsen har tjocknat.
2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och smör.
3. Servera såsen varm!

Kanske gillar du också...





Vaniljgratinerade
rabarber
Frozen Cheesecake Hallon- och kanelmojito

Chicken Cashew

Vi har en jättebra lite asiatisk supermarket i närheten av mitt kontor (vid Hötorget i Stockholm) och på vägen hem igår kilade jag in där för att fylla på skafferiet med lite nya spännande smaker. Fick bl.a. med mig rökt chilipasta, lite olika currysorter och fisksås. Min dotter älskar kyckling med cashewnötter så till middag igår blev det hennes favorit.

Chicken Cashew


4 portioner
200 gram kycklinglårfilé
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
0,5 zucchini
1 morot
1 gul paprika
matolja
1 msk rökt chilipasta alt. röd currypasta
4 droppar sesamolja
2 krm korianderkrydda, mald
2 msk rödvins- eller risvinäger
4 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
citronsaft
2 dl rostade cashewnötter
hackad salladslök
färsk koriander

Gör så här:
1. Strimla lök och chilifrukt, skala morötterna och skär tunna stavar av dessa. Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom stora bitar.
2. Heta upp pannan med matolja tillsammans med chili- eller currypastan och rör om. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
3. När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Stek i 3-4 minuter (inte för länge, rätten är godast när det är lite tuggmotstånd i grönsakerna), smaka av med fisksås och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt.
4. Servera med jasminris. Garnera med cashewnötter, salladslök och lite färsk koriander.

Kanske gillar du också...





Rostade grönsaker med
couscous, räkor och
harissa
Laxburgare med
mangodressing
Örtkyckling
"allt på en plåt"

Idag kom den...

Idag damp den äntligen ner i brevlådan - nya numret av Elle mat & vin. Det här är helt klart den bästa mattidningen! Eftersom jag gillar design uppskattar jag verkligen att de inte bara fokuserar på recepten utan även anstränger sig när det gäller fina bilder, layout, färger, typsnitt etc. Det är helt enkelt väldigt trevligt att bläddra i den. Synd bara att den ges ut så sällan...


Nya numret är fyllt av smarriga recept och härlig sommarinspiration. Jag vill prova...

Laxspett med citrus, örter och rosépeppar
Portionspajer med spenat och vitlök
Grillad thailax med nudelsallad
Marianneglass
Krabbknyten med koriandervinäger
Mandel- och körsbärspaj

...och mycket mycket mer.

Spring och köp!

Zucchiniplättar

Ikväll blev det zucchiniplättar till middag. Mums!

Zucchiniplättar


ca 20 stycken
3 medelstora zucchini, grovriven
2 ägg
200 g fetaost, smulad
2-2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl dill, hackad
3-4 msk olivolja

Gör så här:
1. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag och tryck ut så mycket som möjligt av vätskan.
2. Blanda alla ingredienser utom olivoljan.
3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Klicka ner en rågade matskedar med smet och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 minuter på varje sida tills plättaren fått fin färg.

Servera med tzatziki och en sallad.

Kanske gillar du också...

 
Rostade grönsaker med
couscous, räkor och
harissa
Pinjenötsbiffar med
fetacrème
Grekisk bönsallad

Veckans favorit!

Vilken ära att väljas till "Veckans favorit" på blogg.se och vad kul att så många börjar hitta hit! Tack för alla gulliga och snälla kommentarer :)


Hemmagjorda glasspinnar

I helgen har vi gjort hemmagjorda glasspinnar. På IKEA kan man köpa en smart glasspinneform för ingenting och sen är det upp till en själv vad man vill fylla den med. Jag gjorde en helt vanlig smoothie på blåbär, hallon, yoghurt och lite honung och hällde upp i formarna. Sen är det bara att stoppa in i frysen ett par timmar. Väldigt gott och nyttigt! Andra smaker som jag kan tänka mig att prova i sommar: mango, ananas, jordgubb.

Kanske gillar du också...





Frozen Cheesecake Marängswiss Deluxe Hallon- och
avokadosmoothie

Hallon- och kanelmojito

Den här drinken får mig att längta till sommar och sol!

Hallonmojito


2 drinkar
1 lime
1 dl frysta hallon
5 cl sockerlag
1 knippe färsk pepparmynta
10 cl vit rom
is
1 msk strösocker
1 tsk kanel
5 cl Sprite

Sockerlag
1 del vatten
2 delar strösocker

Gör så här:
1. Koka upp socker och vatten. Låt sockerlagen svalna.
2. Skär limen i klyftor och mosa den med frysta hallon, sockerlag och mynta i en drinkshaker.
3. Tillsätt rom och is, skaka.
4. Blanda socker och kanel på ett fat.
5. Dra en limeklyfta längs kanten på glasen och doppa dem i kanelsockret.
6. Häll upp drinkarna och fyll på med Sprite upp till kanten.

Kanske gillar du också...





Hallon- och
avokadosmoothie
Hemmagjorda
glasspinnar
Lingonsylt

Mormorskaka

Det här receptet kommer från min älskade farmor (även om kakan lite motsägelsefullt heter Mormorskaka). Gräddfil istället för mjölk ger kakan en lite annan karaktär och kanelen gör den extra god!


Mormorskaka


2,5 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
1 dl strösocker blandat med 1 tsk kanel

Gör så här:
1. Blanda gräddfil och bikarbonat i en skål.
2. Rör smör och socker pösigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
5. Varva smet och fyllning i en smord och bröad form (2 liter). Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
6. Grädda i 175 grader 45-60 min.

Kanske gillar du också...





Farmors enkla
äppelkaka
Choklad- och
bananmuffins
Bullar med mandelmassa

Master Chef Australia

Idag vill jag bara slå ett slag för mitt favoritmatlagningsprogram just nu - Master Chef Australia. Jag tyckte Sveriges mästerkock var lite tråkigt att titta på jämfört med den australiensiska versionen som är otroligt spännande, underhållande och lärorik. Tävlingsmomenten varvas med "master class" där proffskockarna går igenom hur man tillagar olika rätter vilket gör att man lär sig väldigt mycket medan man tittar. Just nu är 3:e säsongen igång och jag är hooked! Alla säsonger finns att ladda ner och varje säsong innehåller ca 80 avsnitt! Perfekt för en matlagningsmaraton i soffan en söndag alltså...

På tv-kanalens hemsidan finns dessutom alla recept som tillagas:


Medelhavspaj

Till middag idag gjorde jag denna goda paj. Jag gillar att äta vegetariskt och paj är perfekt till matlådan i veckan.

Medelhavspaj


6-8 personer
1 zuccini
1 rödlök
4–5 inlagda kronärtskockshjärtan i olja
1 gul paprika
8-10 körsbärstomater
ca 70 g fetaost
olivolja
1-2 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost eller parmesanost)
3 ägg
1 dl grädde
salt och nymald svartpeppar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 tsk salt
1–2 msk iskallt vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig deg eller nyp ihop den för hand. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
3. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10–12 minuter tills det fått fin färg.
4. Sänk värmen till 200°.
5. Medan pajskalet är i ugnen ansar du zuccini, paprika och lök och skär dem i lämpliga bitar. Tomaterna kan behållas hela och ska inte brynas.
6. Bryn grönsakerna lätt i lite olivolja, salta och peppra.
7. Lägg den rivna osten i en skål och vispa ihop ägg och grädde och blanda i. Salta och peppra efter smak.
8. Häll ostblandningen i det förgräddade pajskalet, toppa med de brynta grönsakerna, kronärtskocka och fetaost i bitar. Lägg hela körsbärstomater högst upp och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
9. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar och servera när pajen svalnat något.

Kanske gillar du också...





Shrimp Quesedillas Laxburgare med
mangodressing
Pasta Delizie

Coleslaw

Här kommer recept på coleslaw, t.ex. till revbensspjällen...

Coleslaw


4 portioner
0,25 vitkålshuvud
1 stor morot
2 tsk kumminfrön
2 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här:
1. Strimla vitkålen tunt.
2. Riv moroten grovt på rivjärn och blanda med vitkålen i en skål.
3. Tillsätt övriga ingredienser.

Kanske gillar du också...





Grekisk bönsallad Sallad Caprese Rostad potatissallad
med kyckling och
pesto

Sticky Spare Ribs

Tyra älskar att få mat som man kan äta med händerna och det här är nog den ultimata "kladda-ner-händernamaten". Riktigt saftiga, glacerade revbensspjäll. Innan jag gjorde revbensspjäll första gången trodde jag att det skulle vara jättekrångligt, men icke. Visst tar det lite tid, men spjällen sköter sig själva större delen av tillagningstiden. I vinter har jag tillagat dem i ugnen, men nu åker grillen fram!

Vi gillar att äta dem med majskolvar (som man också äter med händerna så klart) och coleslaw eller en grönsallad.

Sticky Spare Ribs


6 portioner
5 kg tunna revbensspjäll (färska)
3 st gula lökar
0,5 st vitlök
salt
hela svartpepparkorn

Sticky BBQ glaze:
2 dl ljust muscovado socker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 st tumstora knölar färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
2. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
3. Sticky BBQ glaze: Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
4. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
7. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)

Recept av Leila Lindholm

Kanske gillar du också...





Grekisk bönsallad Chicken Cashew Örtkyckling
"Allt på en plåt"

Bullar med mandelmassa

Min mormor Ingrid gör världens godaste bullar! Jag tror det kan vara den extra mängden margarin i smeten som gör att de blir så otroligt saftiga och goda. Och även fast jag älskar kanelbullar är nog mandelmassa snäppet godare. Här kommer receptet!

Bullar med mandelmassa


0,5 kg smör
1 liter mjölk
2 pkt jäst
3 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
ca 1,8 kg vetemjöl

Mellanlägg:
smör
2-3 msk vaniljsocker
riven mandelmassa

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Tillsätt mjölken och kontrollera att degspadet är fingervarmt.
3. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
4. Tillsätt socker, salt, ägg och resten av degspadet.
5. Arbeta in mjölet.
6. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
7. Arbeta eventuellt in mer mjöl och kavla ut degen på bakbordet.
8. Rör ihop smör och vaniljsocker och bred ut på degen. Strö över mandelmassa.
9. Rulla ihop och skär till bullar.
10. Lägg bullarna i formar och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
12. Grädda i 225 grader, ca 10 minuter.

Kanske gillar du också...





Choklad- och
bananmuffins
Pecan Banana Bread Biscotti

Biscotti

Det här är nog de kakor jag har bakat flest gånger. Biscotti är italienska söta mandelskorpor som jag bara älskar. Smaksättningen går att variera utifrån vad man är sugen på - det här receptet har smak av apelsinskal, choklad och bittermandelolja. Jag har nästan alltid en burk biscotti hemma, perfekt att bjuda på till kaffet när man får besök. Och otroligt goda att mumsa på tillsammans med ett glas mjölk när sötsuget kommer smygande på kvällen...

Biscotti


100 g sötmandel, grovhackad
rivet skal av 1 apelsin
50-100 g mörk hackad choklad
100 g flytande margarin
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 ägg
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2-3 droppar bittermandelolja
3 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Vispa margarin, socker och sirap pösigt.
2. Tillsätt ägget och sedan övriga ingredienser.
3. Forma degen till tre rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna en aning.
4. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.
5. Låt rullarna svalna en aning, skär dem sedan lite snett i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
6. Sänk värmen till 150 grader och torka skorporna i 10-30 minuter beroende på hur knapriga du vill ha dem.

Kanske gillar du också...





Chocolate Chip
Orange Cookies
Kokostoppar med vit
och mörk choklad
Hallon- och
avokadosmoothie

Shrimp Quesadillas

Ä
nda sedan familjen var på semester i Mexiko för ett par månader sedan har vi haft ett sug efter smakerna i den mexikanska maten. Riktig mexikansk mat skiljer sig ganska mycket från den amerikaniserade texmex-maten som vi svenskar vanligtvis myser till det med på helgen. Tacokryddan är borta och istället använder man sig av mycket lime, vitlök, koriander och starka chilisåser.
Tyra och jag fick en gemensam favorit som vi åt flera gånger under resan;  "shrimp quesedillas" med guacamole och en fräsch tomatsalsa. En kall Corona till det och jag kan drömma mig tillbaka till restaurangen vid stranden. Här kommer receptet:
Ända sedan familjen var på semester i Mexiko för ett par månader sedan har vi haft ett sug efter smakerna i den mexikanska maten. Riktig mexikansk mat skiljer sig ganska mycket från den amerikaniserade texmex-maten som vi svenskar vanligtvis myser till det med på helgen. Tacokryddan är borta och istället använder man sig av mycket lime, vitlök, koriander och starka chilisåser.
 
Tyra och jag fick en gemensam favorit som vi åt flera gånger under resan;  "shrimp quesedillas" med guacamole och en fräsch tomatsalsa. En kall Corona till det och jag kan drömma mig tillbaka till restaurangen vid stranden. Här kommer receptet:

Shrimp Quesadillas med guacamole och tomatsalsa


3-4 personer
4 stora vetetortillas
ca 3 dl pizzamozzarella
170 g räkor
0,5 röd paprika
1 röd chilifrukt
olivolja till stekpannan

Salsa:
2 tomater
0,5 rödlök
1 rejäl knippe färsk koriander
1 msk olivolja
1 tsk citron
salt och peppar

Guacamole:
2 avokados
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1-2 msk lime
salt och peppar

Gör så här:
1. Börja med att förbereda salsan. Hacka tomaterna och rödlöken i små tärningar. Grovhacka koriandern och tillsätt. Tillsätt olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2. Guacamole: mosa avokadon i en skål. Tillsätt pressad vitlök och olivolja. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fördela räkor, ost, paprika och chili på två av tortillabröden. Lägg de två andra tortillabröden som lock ovanpå. Stek dina fyllda tortillas (en i taget) på medelhög värme tills de fått en gyllene färg och osten har smält. Skär dem i trekanter och servera genast med salsan och guacamolen.
Tips!
Jag gillar verkligen koriander, men jag vet att inte alla uppskattar smaken. I så fall funkar det utmärkt att byta ut koriandern mot bladpersilja.

Kanske gillar du också...

 
Grillad halloumi med
honung och sesamfrön
Hallon- och kanelmojito Zucciniplättar

Morotskaka med limetopping

Leila Lindholm är min husgud! Jag använder mig flitigt av hennes kokböcker, dels för att de innehåller så många smarriga recept så klart men också för att de är så fina att bläddra i. Det här är ett favoritrecept från hennes bok "A Piece of Cake". Ska jag vara ärlig är morotskaka inte min favorit egentligen, men den här kakan... Baka och njut!


Morotskaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
smör och ströbröd till formen

Cream Cheese frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av en lime eller citron
100 g philadelphiaost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
9. Bred frostingen över kakan.

Recept av Leila Lindholm

Kanske gillar du också...





Biscotti Vit chokladkaka
med citron
Choklad- och
bananmuffins