Choklad- och bananmuffins
3
Superenkla och saftiga muffins, perfekta att göra när man har bananer hemma som börjar bli övermogna. Det är fint att klippa bakplåtspapper i kvadrater och trycka ner dem i muffinsplåten istället för vanliga muffinsformar.
Kanske gillar du också...
Choklad- och bananmuffins
12 stycken
3 st bananer, gärna lite övermogna
125 ml vegetabilisk olja
2 ägg
100 g farinsocker
225 g vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mosa bananerna i en bunke.
3. Tillsätt olja, ägg och farinsocker under omrörning.
4. Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en annan skål och tillsätt sedan mjölblandningen till smeten under omrörning.
5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i 15-20 minuter.
Recept av Nigella Lawson
Kanske gillar du också...
Kladdkaka | Marängswiss Deluxe | Banantårta |
Kommentarer
Kommentarer
Alexandra - kärlek på tallrik
Vilken bra idé med bakplåtspappret! Billigt och smart om man inte har några formar hemma - eller bara snyggt =D
Jag ÄLSKAR att baka med banan, superbra sätt att bli av med dem om de legat ett tag och alltid fruktansvärt gott <3 De ser toppen ut!
behöver man ha en elvisp till att vispa ihop smeten?
Svar:
mskafferi.blogg.se
Trackback