Grekisk bönsallad

Nu grillas det så fort vädret är ok :) Här kommer ett par tips på goda tillbehör till köttet.

Grekisk bönsallad


400 g stora vita bönor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk färsk oregano
1 röd lök
1 ask körsbärstomater
0,5 gurka
1 knippe favoritsallad (t.ex. ruccula)
kalamataoliver
salt & peppar
100 g fetaost i bit
0,5 l sallad

Gör så här:
1. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano.
2. Ansa och skiva löken. Skär gurkan i bitar. Halvera tomaterna.
3. Blanda bönor, lök, tomater, gurka, oliver, sallad och peppar i en vid skål.
4. Riv fetaosten grovt över salladen.

Rostad vitlökssås


vitlöksklyftor
olivolja
timjan, färsk eller torkad
flingsalt
turkisk yoghurt
svartpeppar

Gör så här:
1. Lägg skalade vitlöksklyftor, lite timjan och flingsalt på en bit ugnsfolie. Ringla över lite olivolja.
2. Tryck ihop kanterna på ugnsfolien så att du får ett litet paket och lägg det på grillen tillsammans med köttet.
3. Lagom till köttet är färdiggrillat är vitlöken färdig att ta av grillen.
4. Mosa vitlöken i en skål.
5. Tillsätt 1-2 dl turkisk yoghurt beroende på hur stark vitlökssmak du vill ha på såsen.
6. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

Kanske gillar du också...

 
Grillad halloumi med
honung och sesamfrön
Medelhavspaj Zucciniplättar
Trackback