Rostad potatissallad med kyckling och pesto
9
Matig och makalöst god sallad!
Rostad potatissallad med kyckling och pesto
4 portioner
2 sötpotatisar (alternativt morötter)
3 msk olivolja
salt & svartpeppar
800 g potatis (gärna färskpotatis)
1 tsk timjan
2-3 kycklingfiléer
2 msk smör
1 liten rödlök
ärtskott
Pesto
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl pinjenötter
0,5 dl riven parmesanost
1-2 dl olivolja
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Behåll skalet på den vanliga potatisen och lägg båda sorterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
2. Mixa basilikabladen tillsammans med vitlöksklyftan, 1 dl olivolja och pinjenötter. Tillsätt riven parmesanost och eventuellt mer olivolja om du vill ha lösare pesto. Salta och peppra.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingfiléerna, salt och peppra. Dela filéerna i mindre bitar.
4. Blanda potatis, kyckling, rödlök och ärtskott i en skål. Ringla över peston.
Kanske gillar du också...
Chicken Cashew | Grekisk bönsallad | Renskavsgryta med kantareller och lingon |
Trackback