Vit chokladkaka med citron

Jag älskar kladdkaka, men ibland kan det vara gott att variera sig lite. Varför inte prova en variant med vit choklad och citron istället för den vanliga chokladkakan? Lika enkel att göra. Lika god att äta. Det här är ett av de recept som hängt med längst i min receptsamling och som jag alltid återkommer till. 

Se till så att inte kakan står i ugnen för länge, den är godast lite kladdig!

Vit chokladkaka med citron


Det här är en form av kladdkaka vilket betyder att den gärna får vara lite kladdig i mitten. Servera med hallon och en klick grädde.

Ingredienser:
100 g vit choklad
100 g smör
150 g kesella, 10%
2 dl strösocker
skal + saft av en halv citron
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen och smöret i mikron eller i vattenbad.
3. Rör ihop kesella, socker och citronsaft + skal.
4. Blanda de torra ingredienserna i en tredje skål.
5. Vispa ihop innehållet i de tre skålarna och häll smeten i en form.  Grädda kakan i 20-30 minuter.

Kanske gillar du också...





Kladdkaka Blueberry Cheesecake Choklad- och
bananmuffins
Kommentarer
Kommentarer
   
   
Tack för maten,mamma !!  

Åh, den här varianten måste jag testa här hemma. Här älskar de kladdkaka, men är inte så förtjusta i choklad för övrigt.....så detta borde ju bli en klar hit :))

   
   
emelie  

kul att variera sig såklart, men den vita kladdkakan är påtooook för söt för min smak..

   
   
Alexandra - kärlek på tallrik  

oh, ja, det här är gott!! Jag älskar vit choklad, verkligen bland det bästa jag vet, och i kladdkaka, med hallon... Mmmm... YUM! Spännande med kesella i receptet också!

   
   
Nena  

Gud sa gott det ser ut att vara:))

Vet du vad man skulle kunna byta ut kesella mot? Det finns namligen inte har i Italien...det ar val liknande keso aktigt eller minns jag fel?

   
   
Mitt skafferi  

Nena: Jag kan lova att det är gott :) Gjorde en snabb sökning på kesella (kvarg) och enligt Arla ska det finnas i Italien under namnen "Formaggio fresco tipo quark". Så du kanske kan fråga i mataffären? Lycka till och berätta gärna hur det går. /Stephanie

   
   
Sofia  

Låter himla gott! Och fin är den också, kunde lätt bakas till något lite festligt tillfälle.

   
   
Carro  

mmmm så gott!

   
   
Jenny  

Det både lät och såg gott ut :)

   
   
Player X  

Det här är inte bra alltså, jag började just att äta på min egen skärm xD

   
   
Camilla  

Nam :)

   
   
I mitt stora kök  

Åhh, vit kladdkaka är supergott, gärna med lite lime i oxå för att minska lite på sötman =) Mysig blogg!! Kram

   
   
Helena  

Åh, så gott! Det blir definitivt ens ådan till efterrätt på nästa middagsbjudning. Vit choklad är lite fräschare än vanlig choklad.

   
   
Maria  

Ser gott ut! :)

   
   
Emmelie  

Underbart!



Kika gärna in på min fotoblogg, SagaPhotos! :)

   
   
Eleonore- Vinn exklusivt halsband från Truly Me  

Det där lät riktigt gott! Hoppas få tillbaka baklusten denna veckan :D

   
   
Lena  

Du är min Gud!

Har aldrig ens kunnat tänka mig att nånting så här gudomligt gott kan finnas!

   
   
Magasinprojektet  

åh vad gott det ser ut. älskar vit choklad!



/emmy

   
   
Sanna  

men mums!

   
   
Originalet  

men guuud så gott!

   
   
Sophie  

åh nej! jag som älskar vit choklad! Inte bra att veta detta för då kommer den kakan ersätta alla mina måltider! haha

   
   
Hanna  

Åhh herregud vad gott!

   
   
Andjela  

Härligt :)!

Allt bra?

   
   
Vickan - allt i rosa  

Den ska jag prova att baka. Killen och jag ska ha myskväll idag så det kanske blir att baka redan idag.

   
   
Bakspecialisten  

Jäädrans så gott det ser ut! :)

   
   
Anonym  

åhhh, vad sugen jag blev nu!

   
   
A L M A S F O T O  

man blir så himla sugen på att baka och laga mat när man läser din blogg, den är helt underbar!

   
   
INGA - foto&stil  

oh va gott!!

   
   
Junitjej  

Det ser gott ut!

Tack för receptet!

Din blogg är superfin! Hoppas du har haft en fantastisk start av veckan!

   
   
Maja  

åh herregud vad gott!

   
   
Alexandra Kjellman  

Intressant! Jag är ingen chokladmänniska överhuvudtaget, men det kan alltid vara bra att ha på lager om man ska bara till någon annan! =)

   
   
Emelie  

Oj, så gott, den ska jag testa till helgen!

   
   
Erla  

Helt fantastiskt! Blir tisdagens efterrätt helt klart.

TACK så mycket!

Ps! måste dessutom spara din blogg för alla fantastiska recept du ger :)

   
   
Amanda - Collegestudent i Los Angeles  

ååh, det där ser riktigt gott ut, det måsta jag testa att göra någon gång! hallon på blir ju pricken över i:et!

   
   
Tette  

Åh vad gott :3

Allt bra med dig idag?

   
   
E l v i r a  

Åh vad goda saker alla slänger upp i sina bloggar!

Vill också kunna laga mat...... och baka.. fast det kan jag lite.. :p

   
   
Gabriella  

Åh så många goda recept mina ögon skådar!

   
   
sara  

maj gaad, vad gott! underbara bilder också. :)

   
   
Ida  

Låter riktigt gott, älskar vit choklad!

   
   
Alexandra - Pysselmaniker  

Oh gud så gott det ser ut!!! Måste testa någon dag. Kladdkaka på vit choklad har jag aldrig testat =)

   
   
Emilia  

Mmm, vit chokladkaka är så underbart gott! Min fina granne bjöd på en för någon vecka sedan och den var himmelsk!

   
   
Helena  

Mums! Den kombinationen lät spännande:) Om man inte har kesella hemma. Kan man då använda sig av creme friache eller turk yoghurt?

   
   
Ann-Sofi Karlsson  

Det här receptet ska läggas på minnet. Underbart! Vilken trevlig blogg du har, fina bilder och inspirerande recept. Räkna med att jag återkommer:)

   
   
Mitt skafferi  

Vad kul att så många nya verkar ha hittat hit till bloggen :) Tack för alla gulliga kommentarer. Hoppas ni kommer tillbaka snart. Kram!

   
   
Mitt skafferi  

Helena: Hmm, tror inte att kakan blir lika god om du byter ut kesellan, gissar att framför allt konsistensen kommer bli en annan. Så jag skulle nog hålla mig till kesella :)

   
   
felicia-  

åå vad gott!

   
   
Lisa  

Oj vad gott det såg ut ! Ska prova !

   
   
Anonym  

Gaaah, jag dör! Vill ha nu. Jag som är super dålig på att baka kakor. Nu måsta jag ju bara lära mig det! Härlig blogg! =)

   
   
Lisbeth  

Undrar om jag ska smöra och bröa formen? Jag måste bara testa men väntar på upplysning om detta. Det låter ju för himla gott :))

   
   
Mitt skafferi  

Lisbeth: vad kul att du tänkte testa det här receptet, jag lovar att du inte kommer att bli besviken :)

Jag brukar faktiskt inte smöra/bröa formen innan, men skulle tror att det funkar alldeles utmärkt om man ändå känner för att göra det. Lycka till och skriv gärna och berätta vad du tyckte. /Stephanie

   
   
Lisbeth  

Nu är den bakad och äten. Kanoners god kaka. Den blir det nya baket till julfikat :))

   
   
Karin  

Hej! Vad det ser gott ut måste testa det nån gång!

Vilka fina bilder också! =)

   
   
julia  

Vilken underbar blogg!!

   
   
Daniella  

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din sida, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din sida på BlogLovin'!

   
   
Maria  

Just nu står det inte bara en, utan två (!!) av dessa inne i köket och väntar på att få följa med hem till svärmor och bli provsmakade :P

   
   

Hej! bakade din kaka precis, den fick ett stort MVG från min sambo;) o han är kräsen, denna sparar jag;


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback