Vaniljgratinerade rabarber

Om du gillar rabarber måste du prova den här efterrätten! Väldigt enkelt och väldigt gott.

Vaniljgratinerade rabarber med vaniljglass


4 portioner
6-7 rabarberstjälkar
3 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
250 g kesella vanilj
vaniljglass
flagade mandelspån

Gör så här:
1. Skala rabarberstjälkarna lätt. Dela dem i 5 cm långa bitar. Är de mycket tjocka kan de även delas en gång på längden.
2. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen på 225° i 5 minuter .
3. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.
4. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar
5. Vispa äggulor och socker pösigt.
6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
7. Snitta och gröp ur vaniljstången. Blanda ner fröna i äggulorna.
8. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan.
9. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugnen på grillvärme i ca 5 minuter. Om smeten får mycket färg men ändå känns väldigt lös kan man lägga över lite ugnsfolie och låta formen stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
10. Rosta den flagade mandeln i en torr panna.
11. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.

Kanske gillar du också...





Rabarber- och
jordgubbspaj
Crème brûlée
Kubansk chokladmousse
Kommentarer
Kommentarer
   
   
sara  

åh, mums!

   
   
Victoria  

Åh vad gott! Önskar att mina rabarber växte lite snabbare därute ;)

   
   
Caroline  

Åh så gott! Har en massa härliga recept om du vill kika förbi =) Ha en bra dag!

   
   
emelie  

MAAAATA MIG.

   
   
Maja  

mums vad gott

   
   
Sara  

Åh kan tänka mig att det är gott :)

   
   
karin  

Gott! :)

   
   
Veronica  

Gud så gott!

   
   
Rebecca  

jummy!

   
   
Trixie  

Gud vad gott det där lät! Tror du att det går att göra utan grill-efftekt på ugnen? Håller nämligen på att renoverar köket nu så använder en gammal spis från typ 60-talet i väntan på den nya... Och den har inga specialeffekter precis!:P

   
   
Stephanie  

Trixie: Det funkar nog, låt den stå inne lite längre tid bara. Lycka till med renoveringen :)

   
   
Ida  

Måste nog testa, rabarber som är så gott!

   
   
Anonym  

Det verkade gott! :)

   
   
Lovisa  

Fan det där lät ju riktigt gott. Tycker rabarber är super smarrigt, speciellt i paj, och till glass... Så det här borde jag testa :D

   
   
Eleonore  

Det där kan man verkligen kalla rabarberdröm :D

   
   
yasmine modell mamma och fru  

åhhh mumsigt värre kraam

   
   
FotnotsMaja  

Hejsan!

Gillar inte rabarber. =/

Tyvärr. =/



Fortsatt trevlig dag!

Varma hälsningar

Maja L

   
   
Junitjej  

Det ser farligt gott ut!

   
   
Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!  

Men gud vad gott!! :O

   
   
Robin  

Super nice säger jag ^^

   
   
Nadja  

Ser helt fantastiskt ut. Rabarber är bland det godaste jag vet!

   
   
Viktoria  

Ohneeeejjjj lägg av så gott !!!!



Gillar din blogg skarpt :D en sommarfavorit blir den!!



Hälsa gärna på i min blogg det det bjuds på humor, muscicerande och andra roligheter från vardagen:)

http://www.aglepta.blogspot.com

   
   
Linnéa i USA  

Jisses så gott det ser ut!

   
   
Amanda  

Åh så gott :) Bra tips!

   
   
Matglad  

Vilken härligt fräsch dessert med kesella :) Älskar rabarber så detta ska jag definitivt prova! Provade kesella med rabarbersmak och hallonsmak för ett tag sedan... Undra om man skulle kunna göra något liknande med den??



Jättesnygg blogg förresten! Ha de gott!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback