Biscotti
3
Det här är nog de kakor jag har bakat flest gånger. Biscotti är italienska söta mandelskorpor som jag bara älskar. Smaksättningen går att variera utifrån vad man är sugen på - det här receptet har smak av apelsinskal, choklad och bittermandelolja. Jag har nästan alltid en burk biscotti hemma, perfekt att bjuda på till kaffet när man får besök. Och otroligt goda att mumsa på tillsammans med ett glas mjölk när sötsuget kommer smygande på kvällen...
Biscotti
100 g sötmandel, grovhackad
rivet skal av 1 apelsin
50-100 g mörk hackad choklad
100 g flytande margarin
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 ägg
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2-3 droppar bittermandelolja
3 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Vispa margarin, socker och sirap pösigt.
2. Tillsätt ägget och sedan övriga ingredienser.
3. Forma degen till tre rullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna en aning.
4. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.
5. Låt rullarna svalna en aning, skär dem sedan lite snett i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
6. Sänk värmen till 150 grader och torka skorporna i 10-30 minuter beroende på hur knapriga du vill ha dem.
Kanske gillar du också...
Chocolate Chip Orange Cookies |
Kokostoppar med vit och mörk choklad |
Hallon- och avokadosmoothie |
Kommentarer
Kommentarer
Trackback