Kokostoppar med vit och mörk choklad
4
Just nu pågår en tävling på Kalasgott (som drivs av Jennie Benjaminsson - hon från Sveriges mästerkock ni vet), en av mina absoluta favoritmatbloggar. Tävlingen går ut på att man ska baka eller laga något med choklad, och det här är mitt bidrag: underbara små kokostoppar med både vit och mörk choklad. Love it!
Kanske gillar du också...
Kokostoppar med vit och mörk choklad
10-15 stycken
200 g kokosflingor
0,5 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 droppar bittermandelolja
rivet skal från en citron
75 g vit choklad, fint hackad
4 äggvitor
1,5 krm salt
100 g mörk choklad
Gör så här:
1. Blanda kokosflingorna med vattnet och låt dra i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Rör ihop alla ingredienser (utom den mörka chokladen) samt kokosen i en stor bunke.
4. Forma eller spritsa topparna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 15 minuter eller tills topparna är gyllenbruna.
6. Ta ut och låt kallna.
7. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i micron. Doppa nedre delen av topparna i chokladen och ställ sedan tillbaka dem på bakplåtspappret tills chokladen har stelnat.
Kanske gillar du också...
Morotskaka med limetopping |
Chocolate Chip Orange Cookies |
Biscotti |
Kommentarer
Kommentarer
Alexandra - kärlek på tallrik
åh, kombinationen kokos och choklad är verkligen god, dina kokostoppar får det att vattnas i munnen =)
Trackback