Kokostoppar med vit och mörk choklad

4
Just nu pågår en tävling på Kalasgott (som drivs av Jennie Benjaminsson - hon från Sveriges mästerkock ni vet), en av mina absoluta favoritmatbloggar. Tävlingen går ut på att man ska baka eller laga något med choklad, och det här är mitt bidrag: underbara små kokostoppar med både vit och mörk choklad. Love it!

Kokostoppar med vit och mörk choklad


10-15 stycken
200 g kokosflingor
0,5 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 droppar bittermandelolja
rivet skal från en citron
75 g vit choklad, fint hackad
4 äggvitor
1,5 krm salt
100 g mörk choklad

Gör så här:
1. Blanda kokosflingorna med vattnet och låt dra i ca 10 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Rör ihop alla ingredienser (utom den mörka chokladen) samt kokosen i en stor bunke.
4. Forma eller spritsa topparna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca 15 minuter eller tills topparna är gyllenbruna.
6. Ta ut och låt kallna.
7. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i micron. Doppa nedre delen av topparna i chokladen och ställ sedan tillbaka dem på bakplåtspappret tills chokladen har stelnat.

Kanske gillar du också...




Morotskaka med
limetopping
Chocolate Chip
Orange Cookies
Biscotti
Kommentarer
Kommentarer
   
   
emelie  

jag som älskar cocostoppar, bakar dom varje jul.

   
   
Alexandra - kärlek på tallrik  

åh, kombinationen kokos och choklad är verkligen god, dina kokostoppar får det att vattnas i munnen =)

   
   
Maria  

SÅ himla goda!

   
   
Emilia  

Bakade liknande kokostoppar idag :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback