Choklad - och nötcroissanter

6
Nu har jag varit väldigt dålig på att blogga under en tid. Förlåt förlåt, men det har helt enkelt inte funnits mycket tid över till att baka och laga mat. Men jag saknar det, så nu tänker jag se till att prioritera om min tid lite.

Under familjens semester i somras blev Tyra helt frälst i chokladcroissanter. Vi åt ofta frukost på Starbucks och då var hennes förstahandsval alltid en stor croissant och apelsinjuice. Är det semester så är det :)

Det här är en förenklad version med färdigköpt smördeg, men ack så gott!

Choklad- och nötcroissanter


6 st
3 plattor smördeg
100 g hasselnötsmassa
100 g mandelmassa, riven
100 g mörk choklad, grovt hackad
1 ägg, vispat
0,5 dl hackade hasselnötter

Gör så här:
1. Halvera smördegsplattorna så att det blir 6 stycken fyrkanter. Placera dem på en bakplåtsklädd plåt.
2. Bred hasselnötsmassa i mitten av smördegsplattorna. Strö över mandelmassa och choklad.
3. Rulla ihop på diagonalen och kläm ihop hörnen på smördegen. Pensla med ägg och strö över hasselnötter.
4. Grädda i 215 grader i 8-10 minuter.
5. Ta ut och servera när croissanterna svalnat lite.

Tips: Prova att variera smaken genom att byta ut hasselnötsmassan mot rivet apelsinskal.

Kanske gillar du också:




Biscotti Chocolate Chip
Orange Cookies
Kokostoppar med vit
och mörk choklad
Kommentarer
Kommentarer
   
   
Mrs Sunshine  

Ser riktigt smaskigt ut! Du har en väldigt snygg blogg. Titta gärna in till mig också, har precis startat min:-)

trevlig helg,

Christin

   
   
Emelie  

oh, lajki! :) sist jag käkade croissanter var på avalonhotell.

Med crème cheese & fikonmarmelad. Tok gott. Choklad slår det mesta dock! :)

   
   
Alexandra - kärlek på tallrik  

Åh, vad härligt det är med goda saker som är enkla att göra, ibland räcker inte tiden till annars ;) Yum,yum, ser syndigt gott ut =D

   
   
Amanda  

Åh, det där ser ju jättesmarrigt ut! =)

   
   
Johanna  

Helt enkelt underbart!

   
   
Anna  

Åhh,så fina! Nu vet jag en till som kommer bli glad. Min sambo har rest runt i frankrike under sin uppväxt och vill alltid att jag ska baka crossiant.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback