Oreo- och pepparminttryfflar

3
Idag kom äntligen snön men nu har vi istället slask upp till knäna. Norrlänningen i mig längtar efter pudersnö, pulkåkning och snöänglar, men det verkar dröja. Känns som att vi får ställa in oss på en grå jul istället för en vit. Eller är det någon av er där ute som har snö där ni bor?



Jag och Tyra gjorde julgodis idag. Eller rättare sagt, jag gjorde och hon åt. Vi var i alla fall eniga om att resultatet blev väldigt lyckat. Vi gjorde två sorter - oreo- och minttryfflar och Bountybitar. Kände att jag ville prova något nytt istället för ischokladen och knäcken och både sorterna blev som sagt väldigt goda.
 
Receptet på tryfflarna kommer här (jag kommer även publicera receptet på Bountybitarna inom kort).
 

Oreo- och pepparminttryfflar


Supersmarriga tryfflar som passar perfekt till jul. Receptet ger ca 40 tryfflar.

Ingredienser
200 g Philadelphiaost
300 g Oreokakor
0,5 tsk pepparmintarom
200 g mörk choklad, 70%
1 näve polkagrisar

Gör så här:
1. Mjuka upp Philadelphiaosten med hjälp av en elvisp. Mixa kakorna i en matberedare tills du får fina smulor. Blanda ner kaksmulorna tillsammans med pepparmintaromen i Philadelphiaosten och blanda alltsammans väl.
2. Rulla små kulor av kakblandningen och lägg dem på en bricka klädd med bakplåtspapper.
3. Låt tryfflarna stå ca 30 minuter i frysen så att de stelnar.
4. Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad. Doppa de stelnade tryfflarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Garnera med krossade polkagrisar innan chokladen har stelnat.
5. Låt stå kallt i ca en timme så att chokladen stelnar ordentligt. Förvara sedan kallt.

Kanske gillar du också...

 
Hemmagjord daim Lussebullar Biscotti
Trackback