Hemmagjord daim

Har ni börjat göra julgodis än? Lite tidigt kanske, men som sagt: man måste ju göra vad man kan för att få till lite julkänslor nu när december har börjat med regn istället för snö.

 
Eftersom jag är lite less på knäck får det bli daim i år istället. Ungefär samma sak, men i annan skepnad och med choklad. För allt blir ju så mycket godare med lite choklad :)
 
 

Hemmagjord daim


ca 35 bitar

Ingredienser
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
200 g mjölkchoklad, 35%

Gör så här:
1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Rör om och låt koka upp. Låt kolan koka på låg värme tills den mörknat. Gör kulprovet: droppa lite kola i ett glas med iskallt vatten. Om du kan rulla en hård kula av kolan är den klar, annars låter du den koka en stund till.
2. Klä en liten form med bakplåtspapper. Häll kolasmeten i formen. Låt svalna.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. Bred chokladen över den stelnade kolan.
4. När chokladen stelnat skär du daimen i lagom stora bitar.

Kanske gillar du också...

 
Biscotti Kubansk chokladmousse Kokostoppar med vit
och mörk choklad
Trackback