Hemmagjord Bounty

8
Det här är nog det godaste jag har ätit i år! Kanske t.o.m. det godast jag har ätit EVER. Om du bara ska göra en sorts julgodis i år tycker jag verkligen att du ska göra egen Bounty. I alla fall om du gilla kokos. Det här var mycket godare än färdigköpt Bounty och så enkelt att göra. Det enda du behöver tänka på är att börja göra Bountyn en dag (eller i alla fall 3-4 timmar) innan du planerar att äta den.

 
Choklad och kokos är en sådan där kombination som fungerar så otroligt bra. Bountyn smälter bokstavligen i munnen och lämnar dig suktandes efter mer. Igår när jag kom hem sent från jobb och ett träningspass orkade jag inte vänta på att maten skulle värmas upp utan slukade tre bitar Bounty som förrätt. Somliga skulle kanske påstå att det inte är den bästa starten på en hälsosam middag, men hur fel kan det vara när det är så gott?
 
 

Hemmagjord Bounty


Som färdigköpt Bounty fast mycket saftigare och godare.

Ingredienser
150 g smör
150 g strösocker
2,5 dl vispgrädde
220 g kokosflingor
250 g mörk choklad, 70%
50 g ljus choklad, 35 % (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Lägg smöret i en kastrull och tillsätt grädde och strösocker. Värm på svag värme och under omrörning tills smöret smält och sockret löst upp sig.
2. Tillsätt kokosen i kastrullen och rör om ordentligt. Häll kokosblandningen i en form klädd med bakplåtspapper eller plastfolie och tryck ut den till ett jämt lager. Låt stå i kylskåpet över natten eller åtminstone 3-4 timmar.
4. Skär den stelnade kokosblandningen i lagom stora bitar.
3. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa kokosbitarna i den smälta chokladen (om den lätt faller sönder kan du istället lägga kokosbitarna på ett pakplåtspapper och hälla 1 msk choklad över varje bit). Smält aven den ljusa chokladen och ringla den över bountybitarna.

Kanske gillar du också...

 
Hemmagjord daim Oreo- och
pepparminttryfflar
Kokostoppar med vit
och mörk choklad
Trackback