Tacotårta

Som de flesta andra älskar vi tacos i min familj. Det är min dotters favorit och en av de maträtter vi äter oftast. Men det kan ju vara trevligt att variera sig i alla fall lite, ibland byter vi t.ex. ut köttfärsen mot kyckling eller fisk.

Men den här tacotårtan är nog ändå mitt bästa tips på en alternativ tacomiddag. Jag bjöd min dotter och hennes kompis på det här igår och de slukade tre stora bitar var. Högsta betyg med andra ord.
 

Tacotårta

6-8 portioner. Servera gärna med gräddfil, extra salsa, guacamole och en sallad.

Ingredienser
1 liten purjolök, hackad
1 msk olivolja
1 pkt stora vetetortillas
500 g nötfärs
1 pkt taco kryddmix
1 burk tacosås (gärna stark)
2,5 dl crème fraiche
1 dl grädde
200 g philadelphiaost
1 liten burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn purjolöken tills den blivit mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den fått fin färg. Tillsätt tacokryddan och sedan tacosåsen. Låt puttra en liten stund och ställ sedan åt sidan.
3. Blanda crème fraiche, grädde, philiadelphiaost, majs och riven ost i en bunke. Salta och peppra efter smak.
4. Varva vetetortillas, köttfärs och oströra i en form med löstagbar kant. Börja med att lägga en tortilla i botten på formen och bre på ett lager med köttfärs. Lägg en tortilla över köttfärsen och bre på ett lager med oströra osv. Avsluta med ett lager med oströra.
5. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills tårtan börjat bli gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och låt vila i ca 5 minuter innan du tar bort kanten på formen och serverar.

Kanske gillar du också...

 
Shrimp Quesadillas Chili Lasagne Bolognese
Trackback