Saffranspannkaka

Här kommer receptet på saffranspannkaka - en supergod och vintrig pannkaka från Gotland.

Saffranspannkaka

Jättegod att äta som efterrätt eller mellanmål tillsammans med sylt och grädde.

Ingredienser
1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
5 dl mjölk
1 msk socker
3 dl vispgrädde
1 hg sötmandel
1 1/2 tsk salt
4 msk honung
2 pkt saffran
2 bittermandlar
2 msk smör
1 tsk malen kardemumma
1 krmmalen kanel
3 ägg

Gör så här:
1. Koka riset i vattnet i 5 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka i ytterligare 5 minuter. Rör i sockret och låt koka i ytterligare 10 minuter.
2. Skålla och skala mandeln.
3. Rör ned mandel, salt, honung, saffran, riven bittermandel, smör, kanel och kardemumma i gröten. Vispa upp äggen och blanda ner i gröten.
4. Häll gröten i smord liten långpanna, dubbel sats i vanlig långpanna. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Kanske gillar du också...

 
Lussebullar Crème brûlée Blueberry Cheesecake
Trackback