Jordnötsfudge med fleur de sel (och små små fötter)

Äntligen har jag fått ihop ett nytt blogginlägg. Stora saker har hänt sedan sist - vi har fått en liten kille som nu hunnit bli sex veckor gammal. Han heter Axel och är så klart världens finaste!
 
Det är så himla härligt att ha en liten bebis att lukta på igen och jag njuter av att vara hemma med honom och mysa hela dagarna. Jag och Axel börjar sakta men säkert få lite rutiner i vardagen men mellan amningar och blöjbyten är det svårt att hinna med några större projekt, till exempel att blogga. Man får helt enkelt räkna med att bli avbruten mitt i matlagningen eller fotosessionen (därav bara en bild till dagens recept), så det gäller att planera för det. Men jag har verkligen för avsikt att komma igång med bloggandet igen och har massor av inlägg jag vill dela med mig av, det återstår bara att se hur mycket tid jag kommer ha framöver.
 
 
Det brukar bli en långpromenad med barnvagnen varje dag (idag i årets första snö) och innan ni får receptet på den här härliga jordnötsfudgen vill jag bara tipsa er om en podcast som jag just nu lyssnar på under mina promenader. Jag har aldrig lockats av att ladda ner någon podcast tidigare men fick höra om Serial på radion, blev nyfiken och nu är jag fast. Kortfattat är det en dokumentär podcast om ett mordfall där en journalist undersöker om personen som blev dömd för mordet verkligen är skyldig till brottet. Spännande och otroligt välgjord podcast som varmt rekommenderas för alla som gillar en spännande mordgåta. Finns att ladda ner i Podcaster.
 
Nu över till receptet!
 
 

Jordnötsfudge med fleur de sel

 
ca 50 bitar
 
Ingredienser
150 g osaltat smör
1 vaniljstång
3/4 dl grädde
340 g jordnötssmör
5 dl florsocker
1 tsk fleur de sel
 
Gör så här:
1. Placera bakplåtspapper i en form, ca 20 x 20 cm stor.
2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, vaniljfrön och vaniljstång. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 3-4 minuter och plocka sedan upp vaniljstången.
4. Tillsätt jordnötssmör och florsocker. Rör noga tills alla florsockerklumpar är borta och blandningen är helt slät.
5. Häll blandningen i formen och strö fleur de sel över. Låt svalna i ca 30 minuter och låt sedan formen stå i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
6. Skär fudgen i mindre bitar, ca 1 1/2 cm stora, innan servering.