Kardemummacrêpes med rabarberkompott

2
Det finns risk att det blir en del rabarberrecept den närmaste tiden eftersom jag verkligen har gått och längtat efter att rabarbersäsongen ska börja. Jag vill göra kräm, saft, kakor och allt annat som rabarber går att använda till men vi får väl se vart det slutar. Så förhoppningsvis gillar ni rabarber lika mycket som jag gör :)
 
 
De här crêpesen är smaksatta med kardemumma, och lite mineralvatten i smeten gör att de blir frasigare än vanliga pannkakor. Lika goda att äta som en lyxig frukost som till lunch eller mellanmål.
 
Rabarberkompott är hur enkelt som helst att göra och riktigt riktigt gott. Ju rödare rabarberna är desto finare blir kompotten att servera.
 
 

Kardemummacrêpes med rabarberkompott

 
Ingredienser
 
Crêpes (ca 10 stycken)
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 dl mjölk
1 dl mineralvatten
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
2 msk smält smör + extra till stekningen
 
Rabarberkompott
4 dl rabarber skuren i ca 1 cm tjocka bitar
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
2 msk vatten
 
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till crêpesen i en bunke och vispa med elvisp tills du har en jämn smet. Låt smeten vila i kylskåpet i ca 1 timme (har du brottom går det dock att använda smeten på en gång).
2. Blanda rabarber, socker, vaniljpulver/vaniljstång och vatten i en kastrull (om du använder vaniljstång - dela den på mitten, skrapa ur fröna med en kniv och lägg frön + den urskrapade vaniljstången i kastrullen). Låt koka tills sockret har smält och rabarbern har blivit mjuk utan att gå sönder alltför mycket, ca 10 minuter.
3. Smält lite smör i en stekpanna. Häll ca 1 dl crêpesmet i stekpannan (beroende på hur stor stekpanna du har) och låt smeten rinna ut så att den täcker bottnen på stekpannan. Stek på medelhög värme i ca 2 minuter tills crêpen fått fin färg innan du vänder på den. Låt steka ca 1 minut på den andra sidan. 
4. Servera omedelbart med rabarberkompott och gärna lite vaniljglass.
Kommentarer
Kommentarer
   
   
Sandras Matkrypin  

Det låter ljuvligt gott!

   
   
Jennifer Falk  

Du får allt att se otroligt gott ut! Måste testa detta! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback