Varm chokladbakelse med hallon
8
En och en halv vecka kvar till semester nu... Hur är det med er, har ni redan semester eller sommarlov? Jag längtar i alla fall väldigt mycket efter några veckors ledighet nu och för en gångs skull har vi inte så mycket inplanerat. En tur till Liseberg och ett besök hos familjen i Sundsvall, i övrigt blir det nog bara så mycket slappande som möjligt. Och förhoppningsvis lite tätare blogginlägg än vanligt.

Just nu har vi min pappa på besök och då står som vanligt en hel del efterrätter på menyn. Han är om möjligt en ännu större sockerråtta än vad jag är. Ikväll åt vi en varm chokladbakelse med hallon och vaniljglass - snuskigt god om man nu kan uttrycka sig så på en matblogg. Massor av chokladsmak och härligt geggig i mitten. Väldigt lätt att göra men känns ändå lite lyxig att bjuda på.



Varm chokladbakelse med hallon
5 portioner
Ingredienser
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 ägg + 2 äggulor
3/4 dl strösocker
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
1 ask färska hallon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad.
3. Vispa ägg, äggulor och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner den smälta chokladen och lite salt i äggsmeten. Vänd försiktigt ner mjölet i smeten.
4. Fördela smeten i fem stycken ugnssäkra portionsformar och tryck ner några hallon i varje bakelse.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten). Låt svalna något och avnjut tillsammans med god vaniljglass.
Kommentarer
Kommentarer
Joanna / byblondie.se
Ser helt underbart ut!!!:) Sista bilden alltså...kan nästan känna smaken :)
Har inte ens en vecka kvar till semester nu :) Nu är det verkligen nedräkning!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Tillomed en LCHFare blir sugen! Ska göra den med Stevie o mandelmjöl!
Mary
Men mums vad god den här såg ut! Den ska jag definitivt prova redan ikväll. Yum!
Du har alltid så fina skålar och glas som du serverar i. Tips på vart man kan hitta dom?
Kram!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Anna Marias Matblogg
Passar perfekt att servera till maken som firar semester på fredag! Tack för tips!
Trackback