Kaffepannacotta
14
God fortsättning på er!
Hoppas att 2013 har börjat bättre för er än för oss för här har det varit sjukstuga så gott som hela julen. Lunginflammation, magsjuka, nackspärr och gud vet allt. Den som har varit friskast är nog jag som "bara" har haft en hederlig gammal förkylning.

Och som ni vet brukar ju inte apetiten och orken vara på topp när man är sjuk, så det har knappt ätits och än mindre lagats mat i vårt hem de senaste veckorna. Men igår kväll kände jag helt enkelt att "Nu får det vara nog!" och gick ut i köket där jag kokade ihop en pannacotta som har fått stå och gotta till sig i kylen över natten.


Nu återstår väl bara att se om någon orkar äta lite efterrätt ikväll. Annars får jag helt enkelt äta allt själv, vilket inte gör så mycket eftersom den här pannacottan var riktigt god :)

Kaffepannacotta
4 portioner
Ingredienser
4 gelatinblad + kallt vatten
7 1/2 dl mellangrädde
2 msk vattenlösligt pulverkaffe
4 msk vaniljsocker (gärna med äkta vaniljstång)
mörk choklad till servering
Gör så här:
1. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.
2. Blanda grädde, pulverkaffe och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp under omrörning utan att koka upp. Rör om tills kaffet har lösts upp i grädden.
3. Plocka upp gelatinbladen ur vattnet (utan att krama ur dem) och lägg dem i en liten kastrull. Häll lite av den heta grädden över gelatinbladen och värm på svag värme. Rör om tills gelatinbladen har smält. Häll ner gelatin- och gräddblandningen i den stora kastrullen med grädde och rör om tills allt är väl blandat.
4. Fördela blandningen i portionsskålar och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet i minst 6-8 timmar, eller helst över natten. Servera med hyvlad mörk choklad.
Kommentarer
Kommentarer
Sonja {Dagmar's Kitchen}
Underbara - både vackra och garanterat supersmarriga! Vilket fint bord du har också!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Ann-Sofi MATSAFARI
Otroligt vackert presenterat! Underbara bilder:)
Skapar starkt HA-begär;)
Svar:
mskafferi.blogg.se
Sonja {Dagmars Kitchen}
Hihi, trodde nog det -att det var en "kuliss". Det är många som tror att mina träskivor är bord också ;-)
Mårtenssons kök
Måste bara få hålla med övriga, vilka fina bilder, det ser underbart gott ut!
Svar:
mskafferi.blogg.se
BECCA- Mode, foto och vardag!
Oj vad gott! Jag älskar pannacotta och kaffe .. Så detta måste jag testa! :)
Nä fy vad gott!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Trackback