Tagliatelle med valnötspesto
2
Idag bjuder jag på en enkel men ack så god pastarätt - tagliatelle med valnötspesto. Peston mixar du snabbt ihop i matberedaren och den ger en både krämig och lite knaprig karaktär till pastan. Massor av nötsmak, vitlök och parmesan. Servera pastan med en fräsch sallad.



Tagliatelle med valnötspesto
3-4 portioner
Ingredienser
2 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
1 knippe bladpersilja
1 dl parmesanost, fint riven
1-2 dl olivolja
1 dl grädde
flingsalt
tagliatelle för 4 personer
Gör så här:
1. Rosta valnötterna i en het och torr stekpanna tills de börjar lukta riktigt nötigt.
2. Mixa rostade valnötter, vitlök och persilja i en matberedare tills du har en smulig massa. Fortsätt mixa och tillsätt olivoljan i en fin stråle. Rör i riven parmesanost och grädde. Smaka av med rejält med flingsalt.
3. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet och blanda med peston.
Kommentarer
Kommentarer
Trackback