Choklad- och avokadomousse
11
Det har blivit mycket avokado i helgen. Bäst att passa på när de är så där perfekt mogna.
Jag har redan tidigare upptäckt hur gott det är med avokado i smoothie (det ger en väldigt krämig och mjuk smak) och idag fick jag för mig att jag skulle testa att göra en chokladmousse med avokado i.

Nu skulle man ju kanske kunna tro att jag har gått och blivit värsta hälsofreaket. Avokado i efterrätter och salladstacos, vad är det som pågår här egentligen? Jag som annars lever efter principen att mat blir godare ju mer smör och grädde den innehåller. Är det slut med mastiga efterrätter och krämiga pastarätter nu?
Nejdå, lugn bara lugn. Ibland känner man helt enkelt för att testa något nytt och inte äta så tung mat hela tiden. Och om sanningen ska fram är vi nog många som skulle behöva äta lite nyttigare ibland. Jag vet att jag gör det i alla fall.

Så moussen då, hur smakade den?
Jag kan lova att det är mycket godare än det låter med avokado i chokladmousse. Konsistensen är krämig och det smakar mest mörk choklad, vilket ju inte är helt fel. Så vill man ha en nyttigare efterrätt kan jag verkligen rekommendera det här receptet. Min dotter slukade innehållet i sitt glas och såg sedan helt chockad ut när jag berättade att hon precis ätit en hel avokado utan att veta om det.
Men ska jag vara helt ärlig så föredrar jag vanlig chokladmousse eller chokladpudding, om man bortser från kaloriintaget och näringsinnehållet dvs. Som sagt, ju mer grädde desto bättre!

Choklad- och avokadomousse
4 portioner
Ingredienser
3 mogna avokados
200 g mörk choklad
2 msk flytande honung
3 msk krämig kokosmjölk
1 1/2 msk snabbkaffepulver
1 nypa flingsalt
fint hackade pistagenötter till garnering
Gör så här:
1. Gröp ur avokadon. Lägg avokado, honung, kokosmjölk, kaffepulver och flingsalt i en matberedare.
2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och tillsätt den till innehållet i matberedaren. Mixa på full effekt tills du har en slät mousse, Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer honung om du vill ha en sötare mousse.
3. Fördela moussen i fyra stycken portionsglas och låt stå i kylskåpen minst 1 timme innan servering. Servera med hackade pistagenötter.
Kommentarer
Kommentarer
Sandras Matkrypin
Spännande! Det måste jag testa :) Och väldigt snygga foton!
Svar:
mskafferi.blogg.se
frubalken.blogg.se
Nemen vad roligt med avokado, då får man ju även en känsla av att de är nyttigare ;) det här ska jag nog testa!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Malin Rosö - DIY - Lantliv - Villa Gråbo ♡
Fina bilder! Ser jättegott ut! :)
Svar:
mskafferi.blogg.se
Joanna / byblondie.se
Låter intressant...:)
Och det ser ju otroligt gott ut!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Josefine Anerland
Låter ju helkonstigt med avokado i, men såg väldigt gott ut!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Angelica Leptin
Ser supergott ut men jag skulle nog må dåligt(ångest) efter jag tryckt i mig de där... haha.
Svar:
mskafferi.blogg.se
Trackback