Yoghurt med karamelliserade äpplen och havrecrunch
9
Idag hade jag och Tyra lite tjejmys. Efter en lunch i Vällingby centrum gick vi på bio och såg Hotell Transylvanien, en perfekt film att se så här i Halloweentider. Sen hem till det godaste mellanmålet. Yoghurt med varma karamelliserade äpplen och härligt knaprig havrecrunch.

Det här kan lätt förvandlas från mellanmål till efterrätt genom att byta ut yoghurten mot glass. Och se till att spara eventuellt havrecrunch som blir över - supergott att äta som topping på glass. Med eller utan äpplen.
Yoghurt med karamelliserade äpplen och havrecrunch
4 portioner
Ingredienser
4 dl yoghurt
2 stora äpplen
1 msk smör
1 msk strösocker
Havrecrunch
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl ljust muscvadosocker
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk flingsalt
1 dl smält smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla ingredienser till havrecrunchet i en bunke. Sprid ut blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 15 minuter tills crunchet börjar få en fin gyllenbrun färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äppelklyftorna och sedan strösockret. Stek på hög värme tills äppelklyftorna har blivit mjuka och fått fin gyllenbrun färg. Servera omedelbart tillsammans med yoghurt och havrecrunchet.
Kommentarer
Kommentarer
Sonja {Dagmars Kitchen}
Åh, vad det ser gott ut! Jag brukar alltid göra havrecrunch att ersätta kakan i trifle med. Supergott och kan göras nyttigt eller "onyttigt" beroende på vad man kombinerar med.
Paulina Holmberg
nemen så gott, kanske liiiiite nyttagare med. jag som avgudar äppelpaj får prova detta!
Trackback