Rapport från Hawaii

7
Ifall ni undrar varför det inte har kommit några nya inlägg på ett tag beror det på att jag befinner mig långt, långt borta från mitt kök och mina kokböcker. Jag är på Maui, Hawaii, tillsammans med hela tjocka släkten för att fira min styvmammas 50-årsdag. Och ja - det är precis lika underbart som det låter.Förutom att vi badar varje dag har vi gjort en massa andra roliga saker. Häromdagen var vi till exempel ute på "whale watching". Den här tiden på året kommer nämligen flera tusen knölvalar just hit till Maui för att föda sina ungar (eller kalvar som det heter) och eftersom de vill skydda dem från bland annat hajar kommer de in ganska nära land. Man ser dem blåsa ut vatten, plaska med stjärtfenan och hoppa upp ur vattnet när man är på land, men i en båt kan man se dem på riktigt nära håll. Hur häftigt som helst!


Men någon matlagning har det som sagt inte blivit under semestern, däremot har jag ätit massor av god mat. USA är ju verkligen landet där man kan äta sig fet om man inte är försiktig, och vem vill vara försiktig när man är på semester??? Jag har nog redan lyckats lägga på mig 2-3 kg...

Mahimahi (fisk) med macademianötter och vitlök

Kona Coffee Cheesecake

Glass i stora lass

Shaved Ice

Om en vecka är jag hemma i Sverige igen och då med massor av inspiration från det stora landet i väst :) Ha det så bra där hemma så länge!
Trackback