Fiskgryta Parisienne

9
Här kommer receptet på en riktigt god och nyttig fiskgryta som går snabbt att laga. Det funkar jättebra att använda matlagningsvin om man inte hinner förbi Systemet och vill man göra det riktigt lätt för sig kan man använda färdigskalade räkor. Servera med hemmagjord aioli.
 
Bon apetit!




Fiskgryta Parisienne


10 portioner
 
Ingredienser
0,5 kg laxfilé
250 g räkor med skal
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st fänkål
2 msk smör
2 st påsar saffran á 0,5 g
3 burkar hela tomater
1-2 dl vitt vin
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsktimjan
1 st lagerblad
1 tsksalt
2 msk hackad dill

Gör så här:
1. Skär fisken i stora bitar. Skala räkorna.
2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen.
3. Stek de båda löksorterna och fänkål i smöret i en gryta och låt det fräsa 4-5 min. Tillsätt saffran. Häll i tomater, vin och delade buljongtärningar. Koka upp. Tillsätt timjan och lagerblad. Lägg på locket. Låt grytan sjuda 10 min.
4. Salta och lägg ner fisken i grytan. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner räkorna. Strö över dill.
5. Servera fiskgrytan med en klick turkisk yoghurt blandat med pressad vitlök, färsk timjan, salt och peppar.

Kanske gillar du också...

 
Västebottenlax Zucciniplättar Örtkyckling
"allt på en plåt"
Trackback