Aioli
2
Ofta kan ett tillbehör eller en ingrediens göra underverk för en måltid. Något som annars "bara" skulle ha varit gott blir super-mega-smarrigt. Aioli är ett sådant tillbehör. Jag älskar fiskgryta, speciellt mitt recept på Fiskgryta Parisienne, men med en klick aioli blir den hundra gånger godare.
Behöver jag tillägga att aioli är godast när du gör den själv?
Aioli
Ingredienser
2-3 tsk citronsaft
salt
vitpeppar
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 dl matolja
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Blanda citronsaft, salt och peppar, dijonsenap, pressad vitlök och äggulor i en skål.
2. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning med elvisp tills du har en tjock och krämig aioli.
Kanske gillar du också...
Fiskgryta Parisienne | Rostade grönsaker med couscous, räkor & harissa |
Kycklinggryta med chili och spiskummin |
Trackback