Choklad- & nutellamousse

Nä hörrni, fy vad det var länge sedan något hände här på bloggen. I flera veckor nu har jag planerat att göra ett nytt blogginlägg, men när det väl har kommit till kritan har orken inte funnits där. I vanliga fall älskar jag ju att laga mat och att blogga, men den senaste tiden har all min energi gått åt till tråkigheter.
 
Men nu känner jag att jag är tillbaka på banan igen så varför inte fira det med ett blogginlägg?
 
 
Det har även börjat klia i fingrarna efter att göra om designen här på bloggen igen. Ni som har följt mig ett tag har säkert märkt att jag brukar göra det med jämna mellanrum, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är just webbdesign jag jobbar med till vardags. Och nu känner jag som sagt att det är dags för lite nytt och fräscht här inne, så om ni kikar in på bloggen den kommande veckan och tycker att den ser lite konstig ut är det säkert bara jag som håller på att ändra i mallarna.
 
 
Men nu över till den här ljuvliga choklad- och nutellamoussen. Från början var det tänkt att bli en chokladpudding, men resultat blev som sagt mer mousseliknande. Vilket ju inte heller är helt fel. Jag hade dock gärna kännt ännu mer smak av nutellan, så nästa gång ska jag byta ut lite av chokladen mot ännu mer nutella.
 

Choklad- & nutellamousse

 
4 portioner
 
Ingredienser
200 g mörk choklad, 70%, delad i bitar
1 dl nutella
50 g smör
3/4 dl vatten
2 ägg, separerade
3/4 dl strösocker
 
Gör så här:
1. Värm choklad, nutella, smör och vatten i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Rör om hela tiden tills blandningen smält ihop till en slät chokladsmet. Låt svalna.
 
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
 
3. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt.
 
4. Rör ner chokladblandningen i äggulesmeten tills allt är väl blandat. Vänd ner äggvitorna i smeten.
 
5. Häll över smeten i fyra stycken serveringsglas. Låt stå kallt i ca 2 timmar tills moussen stelnat något. Ta gärna ut den en stund innan servering så att den inte är så kall. Servera moussen med en klick vispad grädde.