Mormorskaka
2
Det här receptet kommer från min älskade farmor (även om kakan lite motsägelsefullt heter Mormorskaka). Gräddfil istället för mjölk ger kakan en lite annan karaktär och kanelen gör den extra god!


Mormorskaka
2,5 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
1 dl strösocker blandat med 1 tsk kanel
Gör så här:
1. Blanda gräddfil och bikarbonat i en skål.
2. Rör smör och socker pösigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
5. Varva smet och fyllning i en smord och bröad form (2 liter). Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
6. Grädda i 175 grader 45-60 min.
Kanske gillar du också...
![]() |
![]() |
![]() |
Farmors enkla äppelkaka |
Choklad- och bananmuffins |
Bullar med mandelmassa |
Kommentarer
Kommentarer
Trackback