Chorizo- och tomatsallad med getost
41
Tjoho, solen lyser äntligen över Stockholm igen! Vi har verkligen inte varit bortskämda med solsken de senaste veckorna så jag hoppas hoppas att den tänker stanna kvar ett tag nu.
Helgen var en enda lång regnskur. Eftersom jag hade finbesök från Sundsvall hade vi planerat att gå på Grönan och hitta på en massa skoj med barnen, men icke. Det var inomhushäng hela helgen med uttråkade barn och rastlösa föräldrar. Suck!

Idag tänkte jag bjuda på ett perfekt vardagsrecept. Den här ljumma salladen supergod, superlätt och går supersnabbt att slänga ihop.
Chorizo- och tomatsallad med getost
2 portioner
Ingredienser
3 chorizokorvar
2 msk olivolja
400 g körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
50 g getost
flingsalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Skär chorizokorvarna på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Placera dem i stekpannan med snittytan nedåt. Bryn 2-3 minuter på vardera sida.
1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Skär chorizokorvarna på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Placera dem i stekpannan med snittytan nedåt. Bryn 2-3 minuter på vardera sida.
2. Skär vitlöken i tunna skivor. Tillsätt vitlök och balsamvinäger i stekpannan och bryn tillsammans med chorizon i ca 1 minut. Var försiktig med vitlöken så att den inte blir bränd. Flytta åt sidan.
3. Halvera tomaterna och lägg dem i en salladsskål. Strimla rödlöken fint och tillsätt i skålen. Hacka basilikan grovt och tillsätt i skålen. Tillsätt chorizon och vitlöken från stekpannan. Salta, peppra och rör om. Smula getosten över salladen.
Kanske gillar du också...
![]() |
![]() |
![]() |
Rostade grönsaker med couscous, räkor & harissa |
Kommentarer
Kommentarer
Jenny
Mmmmmm, du lyckas verkligen att få allt att se gott ut på bild!:D Ser ut som en bra sommarsallad också.
Sonja {Dagmars Kitchen}
De ser supergoda ut!! Måste testas! Funderar på att överraska min bakälskande (och vit-choklad-älskande) dotter med ett litet bak i eftermiddag... Tack för tipset!
Karin
Ramlade in här via blogg.se, tror jag hamnat precis rätt! Har precis dippat totalt med matinspiration sà din blogg verkar skriven till mig!!:-) Tack!
Svar:
mskafferi.blogg.se
Edith
Det här gjorde vi igår, men en twist. Istället för att steka korven med vitlök, så grillade vi den och hade i tillsammans med tomat, rödlök och fetaost. Det var ett perfekt tillbehör att ha när vi var och grillade! Jättegott! Alla uppskattade den annorlunda salladen :)
Trackback