Lax i hummersås

2
Här kommer mitt middagstips till Alla helgon dag. För mig är lax alltid en favorit på middagsbordet och det här kan nog vara en av de maträtter som jag har lagat flest gånger. Så otroligt enkelt och gott! Alla som har smakat den här rätten har älskat den, så chansen är stor att det även blir en favorit för dig :)
 

Lax i hummersås


En supergod laxrätt som är väldigt enkel att göra. Servera med pressad potatis och en sallad.

3-4 portioner

Ingredienser
400 g lax, skinnfri
2,5 dl mellangrädde
1 dl crème fraîche
3 msk hummerfond
2 tsk dijonsenap
1 dl vatten
1 knippe färsk dill

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Lägg laxen i ugnsfast form.
3. Koka ihop vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Grovhacka dillen och strö den över laxen.
 

Kanske gillar du också...

 
Västerbottenlax Fiskgryta Parisienne Laxburgare med
mangodressing
Trackback