Pizza Night

Hemmagjord pizza är ju så mycket godare än köppizza och det är faktiskt inte lika krångligt som man kan tro. Medan pizzadegen jäser kokar man ihop tomatsåsen och fixar resten av toppingen. Idag hade vi mozzarellaost, champinjoner, rökt skinka, rödlök, färsk basilika och lite nymald svartpeppar på våra pizzor.

Vad har du helst på din pizza?
 

Pizzadeg


4 st pizzor
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl special

Gör så här:
1. Blanda jäst, socker, salt, olivolja och vatten i en bunke.
2. Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast men elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakningen.
3. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 30 minuter.

Tomatsås


2 vitlöksklyftor
5 mogna tomater
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här:
1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs vtlöken lätt.
3. Tillsätt tomaterna och honungen. Koka såsen tills tomaterna är helt mjuka och såsen har tjocknat, 20-30 minuter.
4. Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

När degen jäst färdigt delar du den i 4 delar och kavlar ut dem på mjölat bakbord. Placera på en plåt. Lägg på tomatsås och valfri topping. Avsluta med lite nymald svartpeppar. Grädda pizzorna ca 5 minuter i 250 grader.

Kanske gillar du också...

 
Rostade grönsaker med
couscous, räkor och
harissa
Laxburgare med
mangodressing
Örtkyckling
"allt på en plåt"
Trackback