Choklad- och cheesecakemousse med färska hallon
4
Trevlig söndag på er, hoppas att ni har haft en bra helg! Jag tittar in lite snabbt bara för att ge er receptet på en grymt god efterrätt som vi åt nu ikväll.

Gillar verkligen efterrätter som går att servera i små skålar, det blir så mycket roligare att äta då. Ju kladdigare en efterrätt är desto godare blir den enligt mig, och vad kan vara kladdigare än chokladmousse?

Choklad- och cheesecakemousse med färska hallon
4 portioner
Ingredienser
2 1/2 dl grädde
200 g philadelphiaost
100 g mörk choklad, 70%
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl florsocker
Till garnering
färska hallon
hyvlad mörk choklad
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
2. Vispa grädden tills du kan hårt. Tillsätt philadelphiaost, smält choklad, vaniljsocker och florsocker och vispa tills allt är väl blandat.
3. Fördela moussen i 4 portionsskålar och låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar tills moussen stelnat något. Servera med färska hallon och hyvlad mörk choklad.
Kommentarer
Kommentarer
Ska grädden viispas hårt? Förstår inte riktigt. :)
Svar:
mskafferi.blogg.se
Linda ♥
Åh vad roligt. Vill själv plantera massa frön och så men har bott i andra hand så har inte blivit så mycket. Ska försöka plantera mer nästa år istället. SÅ roligt när man gjort det själv :)
Svar:
mskafferi.blogg.se
Trackback