Chokladbiskvier


Chokladbiskvier
1 äggvita
Fyllning
50 g mörk choklad, 70 %
125 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
200 g mörk choklad, 70 %
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan till en jämn och ganska tjock smet.
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till klickarna lite så att de inte är för toppiga. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
4. Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 minuter. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
5. Bred smörkrämen toppigt på bottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp.
6. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
När ni nu ändå ska resa bort kan du väl skicka upp gobitarna till oss. Kram och Bon voyage :)
Sonja {Dagmar's Kitchen}
Nej, nu får du sluta! Fatta vad sugen jag blir! Biskvier har alltid varit min absoluta favoritkaka, men det var alldeles för länge sedan jag åt en inser jag nu... :-)