Trifle à la Dagmar med mascarponekräm och vaniljäppelkompott


Trifle à la Dagmar med mascarponekräm och vaniljäppelkompott
4 personer
Müslikrisp
1 msk smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl rågflingor
3 msk rårörsocker, strö
en nypa flingsalt
Gör så här:
Värm upp en stekpanna med smör i. Tillsätt övriga ingredienser och rosta på medelhög värme tills sockret smält och det hela fått gyllengul färg.
Mascarponekräm
250 g mascarponeost
2 msk florsocker
frön från ½ vaniljstång
1 dl lättvispad grädde
1 äggula, ekologisk
Gör så här:
Rör mascarpone, florsocker och vanilj mjukt. Vänd försiktigt ned lättvispad grädde och till sist äggulan.
Vaniljäppelkompott
2-3 äpplen
2 msk smör
2 msk rårörsocker, strö
frön från ½ vaniljstång
saft från ½ citron
Gör så här:
1. Skala och skär äpplena i små klyftor. Pressa citronsaft över så att de inte mörknar.
2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt socker och vanilj. Tillsätt äpplena när sockret börjar få lite färg. Stek äpplena mjuka ca 4-5 minuter och tillsätt lite citronsaft mot slutet.
Varva müslikrisp, mascarponekräm och äppelkompott i små fina glas eller skålar. Njut!
Sonja {Dagmar's Kitchen}
SÅ fin din bild blev! Och roligt att ni redan har ätit det hemma - och så känns den ju nääästan lite nyttig också, samtidigt som den är god :-)
Vi hann ju aldrig prata barn under workshopen, men min Tuva är samma årgång som din Tyra. Fast hon fyller i juni. Otroligt vad fort tiden går!
Kram och trevlig födelsedagshelg
Hoppas ni får ett roligt kalas med alla godsaker! Prinsesstårta är också min favorit! Grattiskramar till Tyra! Marita