Frasiga våfflor

Det är våffeldag och vår. Härligt!

Det här är nog faktiskt min bästa tid på året. Man känner verkligen hur kroppen börjar tina upp efter en lång och kall vinter och så fort solen skiner känner man ett lyckorus. Nu fuskade jag visserligen med lite utlandssol i slutet av den här vintern, men ändå. När solen skiner ute och man kan städa undan vinterkläderna är det underbart att vara hemma i Sverige!


Våffeldagen alltså... Har ni ätit några våfflor idag? Här mumsade vi faktisk våfflor till frukost (eller kanske snarare brunch). Jag har ingen grädde i min våffelsmet vilket jag tycker ger ett frasigt resultat utan att våfflorna blir så där hemskt mäktiga. Och som den norrlänning jag är tycker jag att hjortronsylt och en klick grädde är ett måste till våfflorna.

Hur äter du helst dina våfflor?

Frasvåfflor


ca 12 våfflor

Ingredienser
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl kallt vatten

Gör så här:
1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och vispa till en klimpfri smet. Vispa i smöret.
3. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna (ca 1 dl smet till varje våffla).

Kanske gillar du också...

Cheesecake Brownies Banana Split med keso
valnötter & bärsås
Ricotta Pancakes

Rapport från Hawaii

Ifall ni undrar varför det inte har kommit några nya inlägg på ett tag beror det på att jag befinner mig långt, långt borta från mitt kök och mina kokböcker. Jag är på Maui, Hawaii, tillsammans med hela tjocka släkten för att fira min styvmammas 50-årsdag. Och ja - det är precis lika underbart som det låter.Förutom att vi badar varje dag har vi gjort en massa andra roliga saker. Häromdagen var vi till exempel ute på "whale watching". Den här tiden på året kommer nämligen flera tusen knölvalar just hit till Maui för att föda sina ungar (eller kalvar som det heter) och eftersom de vill skydda dem från bland annat hajar kommer de in ganska nära land. Man ser dem blåsa ut vatten, plaska med stjärtfenan och hoppa upp ur vattnet när man är på land, men i en båt kan man se dem på riktigt nära håll. Hur häftigt som helst!


Men någon matlagning har det som sagt inte blivit under semestern, däremot har jag ätit massor av god mat. USA är ju verkligen landet där man kan äta sig fet om man inte är försiktig, och vem vill vara försiktig när man är på semester??? Jag har nog redan lyckats lägga på mig 2-3 kg...

Mahimahi (fisk) med macademianötter och vitlök

Kona Coffee Cheesecake

Glass i stora lass

Shaved Ice

Om en vecka är jag hemma i Sverige igen och då med massor av inspiration från det stora landet i väst :) Ha det så bra där hemma så länge!