Choklad- och mandeltrekanter
7
Enkla att göra och goda att äta. Kan det bli bättre?
Choklad- och mandelsnittar
ca 16 bitar
Ingredienser
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 dl mandelspån
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner blandningen i smeten.
4. Bred ut smeten till en 25x30 cm stor kaka på en plåt med bakplåtspapper (då smeten är ganska tjock tyckte jag att det var lättast att använda händerna här). Strö över mandeln.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut kakan och skär i trekanter innan den kallnat.
Kanske gillar du också...
Biscotti | Kokostoppar med vit och mörk choklad |
Kladdkaka |
Kommentarer
Kommentarer
Trackback