Chicken Enchiladas

9
Så börjar den här påskhelgen lida mot sitt slut. Jag har haft en väldigt mysig och rolig helg i Sundsvall med mina föräldrar, systrar och syskonbarn. Skönt att komma hem till Norrland och ladda upp med lite ny energi :) Hoppas att även ni har haft en jättebra påsk!

Som vanligt på söndagarna brukar jag gilla att laga till ett stort lass med mat som kan fylla mina lunchlådor i veckan som kommer. Idag blev det Chicken Enchiladas.
 
 
Jag älskar mexikansk mat och det här är verkligen supergott! Massor av smak och lite lagom spicy. I Mexico använder man majstortillas när man gör enchiladas, men det fungerar även jättebra med vetetortillas.
 
Det här måste ni bara testa!

Chicken Enchiladas


4-5 portioner. Servera med sallad, gräddfil, extra färsk koriander och guacamole.

Ingredienser
1 gul lök, hackad
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 dl jalapeños, hackade
3 msk chilipulver
2 tsk malen kummin
3 tsk strösocker
1 burk passerade tomater (500 g)
2 1/2 dl vatten
2 tomater, urkärnade och hackade
2 kycklingbröstfiléer
3 dl riven ost, gärna cheddar
1 msk smör, smält
1 dl färsk koriander, hackad
salt och peppar
8 tortillas (majs eller vete)

Gör så här:
1. Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull på medelhög värme i ca 7 minuter tills löken har blivit mjuk. Tillsätt jalapeños, kummin, chilipulver, salt, peppar och socker. Rör om och stek ytterligare 1 minut.
2. Tillsätt passerade tomater, vatten och hackade tomater. Låt såsen koka upp i ca 5 minuter tills den tjocknat något.
3. Lägg kycklinglårfiléerna i såsen. Låt puttra under lock på låg värme i ca 15 minuter till kycklingen är genomkokt. Ta ur kycklingen och lägg den på ett fat.
4. Sila såsen genom ett durkslag och ner i en bunke. Pressa ut så mycket sås du kan ur lökblandningen i durkslaget. Häll sedan lökblandingen  i en annan bunke. Smaka av såsen med salt, peppar och eventuellt lite mer strösocker.
5. Strimla kycklingen och tillsätt den till lökblandningen. Tillsätt även hackad koriander, hälften av osten och 1/2 dl av enchiladasåsen. Rör om.
6. Värm ugnen till 225 grader.
7. Lägg alla tortillas i en hög på en tallrik och täck med plastfolie. Värm i mikron på högsta effekt i 1 minut.
8. Lägg ca 1/2 dl av kycklingblandningen jämnt längs mitten av varje tortilla. Rulla ihop och lägg rullarna tätt intill varandra i en ugnsform.
9. Pensla med lite smält smör och ställ i ugnen i ca 5 minuter tills tortillabröden börjat få lite färg. Ta då ut ugnsformen och sänk värmen till 200 grader.
10. Häll enchiladasåsen över tortillarullarna och strö över resten av osten. Täck med ugnsfolie och grädda i ugnen i 15 minuter. Ta bort ugnsfoliet och grädda i ytterligare 5 minuter tills osten har fått lite färg.
11. Servera tillsammans med en sallad, färsk koriander, gräddfil och guacamole.

Kanske gillar du också...

 
Shrimp Quesadillas Chicken Cashew Pasta Delizie
Trackback