Pecan Banana Bread

2
Jag gillar verkligen inte när bananer blir för mogna. Skalet ska vara gult, kanske lite grönt, men absolut inte brunt. De både luktar, smakar och ser äckliga ut då. Så vad gör man när man har ett gäng bananer i fruktskålen som blir brunare och brunare? Känns ju som ett fruktansvärt slöseri att bara slänga dem i soporna.



Nu har jag hittat det perfekta receptet för övermogna bananer, det platsar nog t.o.m. bland mina absoluta favoritrecept! En otroligt saftig kaka som är jättegod som den är till en kopp te, men ännu godare tillsammans med en kula ischokladglass. En ny favorit helt enkelt!

Har du något eget favoritrecept med bananer?

Tänk på att smöret behöver vara rumsvarmt för att du ska kunna vispa det tillsammans med sockret. Annars blir det som för mig - en explosion av florsocker som landade som en fin vit yta på mitt nystädade köksgolv. Bra jobbat Stephanie...

Pecan Banana Bread


Ingredienser:
150 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pecannötter
smör och ströbröd till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten. Tillsätt äggen.
4. Blanda alla torra ingredienserna med hela pecannötter (spara några att strö över kakan) och vänd försiktigt ner i smeten.
5. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet, strö över resterande pecannötter och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Recept av Leila Lindholm

Kanske gillar du också...





Banantårta Morotskaka
med limetopping
Farmors enkla
äppelkaka
Kommentarer
Kommentarer
   
   
Anna/Frostrosor  

Oj, vilket perfekt recept! Här växer det nämligen bruna bananer i fruktskålen!

   
   
Alexandra - kärlek på tallrik  

wow, det låter ju klockrent, jag ÄLSKAR bananer och pecannötter är underbart! YumYum! I och för sig gillar jag lite övermogna bananer också, men får jag välja mellan det och den här skapelsen är det ju inget snack om vad det blir ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback