Kycklingklubbor med het citrusglaze och örtig couscous

3
Varför köper man inte kycklingklubbor oftare? Det är ju både billigt och lätt att tillaga och variera med olika marinader eller glaze. Perfekt att ha i frysen.
 
 
Och sen är ju kycklingklubbor otroligt barnvänligt. Tyra älskar allt som går att äta med händerna - revbensspjäll, grillad kyckling, majskolvar, you name it. Gärna ska det vara så kladdig som möjligt också.
 
 
Det här receptet innehåller lite maroccanska smaker, vilket jag älskar. Harissa, citron och apelsin är en perfekt kombination tillsammans med kycklingen och couscousen.
 
 

Kycklingklubbor med het citrusglaze och örtig couscous

 
4 porttioner
 
Ingredienser
1 kg kycklingklubbor
3 msk lönnsirap
1 tsk harissa + lite till yoghurtsåsen
1 tsk kumminfrön
saft och rivet skal från 1 apelsin
saft och rivet skal från 1 citron
salt & peppar
couscous för 4 personer
1 näve färsk mynta
1 näve färsk koriander
3 msk olivolja
grekisk yoghurt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på grilleffekt.
2. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och grilla dem i ugnen i ca 15 minuter tills de börjar få fin färg. Vänd dem efter halva tiden.
3. Blanda lönnsirap, harissa, kumminfrön, skalet från citronen och apelsinen, hälften av saften från citronen och apelsinen samt salt och peppar. Häll blandningen över kycklingklubborna och blanda tills alla klubbor är täckta med glazen. Grilla dem ytterligare ca 15 minuter eller tills de blivit bruna och kladdiga. Vänd dem efter halva tiden.
4. Tillaga couscousen enligt instruktionerna på paketet. Blanda i olivolja, hackade örter och resten av citron- och apelsinsaften. Salta och peppra. 
5. Servera kycklingvingarna och couscousen med grekisk yoghurt blandad med lite harissa.
Kommentarer
Kommentarer
   
   
michaela ♥  

ser helt underbart gott ut!

   
   
Beata  

Det där måste jag prova!

   
   
Joanna / byblondie.se  

Det ser jättegott ut!
Och det låter ju som att smakerna passar perfekt nu till sommaren när an vill ha lite fräschare smaker :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback