Örtiga fiskkakor med ärtskottsmajonäs

1
Tänkte att jag skulle dela med mig lite mer av maten som vi fick fota och njuta av på workshoppen i lördags. Allt var så himla gott och fräscht. Sonja hade förberett allt så att det bara var för oss att komponera ihop våra egna tallrikar och sedan fotografera. 
 
De här goda fiskkakorna fick vi till förrätt och till det serverades en ärtskottsmajonäs och en vårig groddsallad. Det här kommer jag absolut göra själv och bjuda familjen på!
 
 
Receptet kommer alltså från Sonja, jag har bara stylat och fotat :)

Örtiga fiskkakor

 

ca 15 st

 

Ingredienser
500 g laxfärs (i fiskbilen brukar man kunna be dem göra färs av laxen)
1/2 kruka vardera av dill, bladpersilja och gräslök, finhackade
2 små salladslökar eller 1/2 purjolök, finhackade
3 msk majsmjöl eller potatismjöl
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar

 

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till en jämn färs.
2. Forma små bullar/biffar och stek dem i olja ca 4 minuter på varje sida.

Ärtskottsmajonäs

 

Ingredienser
1 äggula, rumstempererad
saften från ½ liten citron
1 tsk dijonsenap
en nypa havssalt
1-2 dl neutral rapsolja
1 liten vitlöksklyfta
2 dl färska ärtskott, mixade
ev. några matskedar turkisk yoghurt

 

Gör så här:
1. Vispa ihop äggula, citronsaft, dijonsenap och salt i en bunke. Häll sedan rapsoljan sakta i en tunn stråle över äggblandningen och vispa hela tiden. När du är nöjd med konsistensen behöver du inte mer olja.
2. Smaksätt majonnäsen med en liten pressad vitlöksklyfta, mixade ärtskott och eventuellt lite turkisk yoghurt för en mildare smak och ”såsigare” konsistens.

Kommentarer
Kommentarer
   
   
Thea  

Blir hungrig bara jag kollar på bilden, ser underbart gott ut! :)

Svar: Jag kan intyga att det var otroligt gott :) Jag har ju som sagt inte gjort dessa själv men kommer absolut att göra det hemma snart.
mskafferi.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback