Sprödbakad fisk med tartarsås

1
Jag kan på en gång avslöja att det här inte är dett nyttigaste sättet att tillaga fisk på. Så ni som är allergiska mot fet mat kan bläddra förbi det här inlägget :). Däremot är det ett väldigt gott sätt att njuta av fisk - för mig är det en gammal favorit.

I det här receptet är fisken panerad med pankoströbröd istället för vanligt ströbröd. Pankoströbröd hittar du i asiatiska specialbutiker, men har du ingen sådan i närheten av där du bor har jag hört att det även går att hitta i vanliga välsorterade matbutiker. Efter paneringen friteras fisken för att få den så frasig och god som möjligt. Mums!

Om man ändå vill göra rätten en aning nyttigare kan man tillaga den panerade fisken i ugn istället för att fritera den. Men då blir den inte lika frasig och fint gyllenbrun.

Sprödbakad fisk med tartarsås


Nu är det dags att byta ut de djupfrysta fiskpinnarna! Gyllenbrun och frasig fisk som doppas i krämig tartarsås. Receptet är för 4 personer.
 
Ingredienser
800 g fiskfilé (t.ex. torsk, sej eller hoki)
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl vetemjöl
3 ägg
4 dl pankoströbröd
5 dl neutral olja (t.ex. solrosolja)

Tartarsås
1 dl majonäs
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
2 msk fint hackade cornichons
1msk fint hackad kapris
1 msk fint hackad bladpersilja
1 tsk citronsaft
salt & peppar

Gör så här:
1. Dela fisken i lagon stora bitar. Salta och peppra.
2. Vispa upp äggen i en skål. Häll vetemjölet i en annan skål och pankoströbrödet i en tredje skål. Vänd fisken i först mjölet, sedan äggsmeten och sist ströbrödet. Lägg bitarna på en plåt.
3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Testa om oljan är tillräckligt varm genom att lägga i några pankobrödsmular. Om det fräser till och brödsmulorna blir gyllenbruna är det klart att fritera! Lägg i några fiskbitar i taget och fritera 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på tidnings- eller hushållspapper.
4. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
Trackback