Choklad- och bananmuffins
Superenkla och saftiga muffins, perfekta att göra när man har bananer hemma som börjar bli övermogna. Det är fint att klippa bakplåtspapper i kvadrater och trycka ner dem i muffinsplåten istället för vanliga muffinsformar.
Kanske gillar du också...
Choklad- och bananmuffins
12 stycken
3 st bananer, gärna lite övermogna
125 ml vegetabilisk olja
2 ägg
100 g farinsocker
225 g vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mosa bananerna i en bunke.
3. Tillsätt olja, ägg och farinsocker under omrörning.
4. Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en annan skål och tillsätt sedan mjölblandningen till smeten under omrörning.
5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i 15-20 minuter.
Recept av Nigella Lawson
Kanske gillar du också...
Kladdkaka | Marängswiss Deluxe | Banantårta |
Choklad - och nötcroissanter
Nu har jag varit väldigt dålig på att blogga under en tid. Förlåt förlåt, men det har helt enkelt inte funnits mycket tid över till att baka och laga mat. Men jag saknar det, så nu tänker jag se till att prioritera om min tid lite.
Kanske gillar du också:
Under familjens semester i somras blev Tyra helt frälst i chokladcroissanter. Vi åt ofta frukost på Starbucks och då var hennes förstahandsval alltid en stor croissant och apelsinjuice. Är det semester så är det :)
Det här är en förenklad version med färdigköpt smördeg, men ack så gott!
Choklad- och nötcroissanter
6 st
3 plattor smördeg
100 g hasselnötsmassa
100 g mandelmassa, riven
100 g mörk choklad, grovt hackad
1 ägg, vispat
0,5 dl hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Halvera smördegsplattorna så att det blir 6 stycken fyrkanter. Placera dem på en bakplåtsklädd plåt.
2. Bred hasselnötsmassa i mitten av smördegsplattorna. Strö över mandelmassa och choklad.
3. Rulla ihop på diagonalen och kläm ihop hörnen på smördegen. Pensla med ägg och strö över hasselnötter.
4. Grädda i 215 grader i 8-10 minuter.
5. Ta ut och servera när croissanterna svalnat lite.
Tips: Prova att variera smaken genom att byta ut hasselnötsmassan mot rivet apelsinskal.
Kanske gillar du också:
Biscotti | Chocolate Chip Orange Cookies |
Kokostoppar med vit och mörk choklad |